Coaching

&

Hypnotherapie

Wees zelf het licht

voor u zelve

Wees uw eigen grond

en toevlucht

Houdt u aan de Waarheid binnen uw zelve

als aan het enige licht”

 

Boeddha

in Delfgauw

cursussen en workshops
cursussen en workshops
links
samenwerkingsverbanden
hoog gevoeligheid

Wees Zelf het Licht

Opgestegen Meesters

Trek jouw dagkaart

 

Inloophuis Debora

Coaching

&

Hypnotherapie

Wees zelf het licht

voor u zelve

Wees uw eigen grond

en toevlucht

Houdt u aan de Waarheid binnen uw zelve

als aan het enige licht”

 

Boeddha

in Delfgauw

cursussen en workshops
cursussen en workshops
links
samenwerkingsverbanden
hoog gevoeligheid

Wees Zelf het Licht

Opgestegen Meesters

Trek jouw dagkaart

 

Inloophuis Debora

Boekenlijst voor mensen met kanker en hun naasten

Deze boekenlijst is in willekeurige volgorde. De lijst bestaat uit boeken op het gebied van ‘omgaan met kanker’, ‘mindfulness’, ‘coaching’, ‘levensbeschouwelijke boeken’, ‘rouwverwerking’ en ‘spiritualiteit’.

Hopelijk is er een boek bij dat u aanspreekt. Heeft u een boek gelezen dat zeker in deze lijst opgenomen zou moeten worden, laat het me a.u.b. weten op: huubmobiel2@gmail.com

 

 

 

 

Boek “Mindfulness bij borstkanker” van auteur Nathalie Cardinaels.

 

Een aanrader voor eigenlijk iedereen die met kanker te maken heeft.

Helaas is er veel overlap met haar andere boek “Omgaan met kanker”.

 

Boek “Kleine momenten van Mindfulness” van auteur David Dewulf.

 

Dit boek biedt inspiratie voor iedereen die intenser van het leven wil genieten. In tien hoofdstukjes kan je op een nieuwe manier proeven van vreugde, geluk, rust, liefde, stilte, dankbaarheid, vertrouwen, seks en intimiteit.

 

De praktische tips, citaten, meditaties en wetenschappelijke weetjes zorgen voor een aangenaam rustpunt tijdens een drukke dag.

Boek “Omgaan met kanker” van auteur Nathalie Cardinaels.

 

Een emotionele handleiding voor mensen met kanker en hun omgeving.

Helaas is er veel overlap met haar andere boek “Mindfulness bij borstkanker”.

 

Boek “Ki  Kracht van binnenuit” van auteur Hans Peter Roel.

 

In dit spannende en aangrijpende boek maken we kennis met een gestreste zakenman (Peter) die ogenschijnlijk alles voor elkaar heeft, maar diep van binnen vastloopt. Om een burn-out te voorkomen is een drastische omschakeling noodzakelijk. In een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, maakt hij als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki.

 

Boek “LifeDesign, doe waar je écht zin in hebt” van auteur Peter Krijger.

 

Dit boek leert je hoe je stap voor stap je eigen LifeDesign maakt, een actieplan voor een zinvol en zinderend leven. LifeDesigning betekent dat je je eigen leven actief vormgeeft op persoonlijk, maatschappelijk en spiritueel gebied. Met behulp van eenvoudige en krachtige coachings-methoden, vragenlijsten en oefeningen. Daarmee ontdek je wat het doel van je leven is, wat je grootste talenten zijn en hoe je je diepste wensen realiseert.

 

Boek “De Wensboom, laat je diepste wensen uitkomen” van auteur Peter Krijger.

 

Wat wil je nu écht in je leven? Ken jij je diepste wensen? Benut je jouw grootste talenten? Ben je echt gelukkig?

 

Er is een eenvoudige manier om daar achter te komen: via de wensboom!

 

Boek “”De vier inzichten, Wijsheid van de Tolteken” van auteur Don Miguel Ruiz.

 

‘Wees onberispelijk in je woorden’

‘Vat niets persoonlijk op’

‘Ga niet uit van veronderstellingen’

‘Doe altijd je best’

 

Zo luidt het Tolteekse recept voor geluk en innerlijke vrijheid! Deze verrassend eenvoudige, maar doeltreffende leefregels, gebaseerd op oude Tolteekse wijsheid geeft Don Miguel Ruiz, zelf van Tolteekse afkomst. Als we de vier inzichten consequent toepassen in ons dagelijks leven, gaan we alles door een heel andere bril bekijken. We zien in dat wijzelf de enigen zijn die ons eigen geluk en welzijn kunnen creëren. Nu leggen we de verantwoordelijkheid daarvoor vaak nog graag bij anderen. Liefde is daarbij een overkoepelende energie, een allesdoordringende kracht die het leven kan veranderen van een hel in een hemel. De manier waarop Ruiz ons dit laat zien, ligt zo voor de hand, dat je je afvraagt hoe het mogelijk is dat we met zoiets simpels niet allang en begin hebben gemaakt.

 

Boek “De taal van het hart” van auteur Dr. Wayne Dyer.

 

Dyer laat zich inspireren door de tijdloze gedachten, gedichten, geschriften en overwegingen van maar liefst 60 van ‘s werelds bekendste en meest wijze grootheden.

 

Boek “Over chaos en goddelijke verandering”, Lichtboodschappen van Meester Confucius en Meester Kuthumi.

 

Auteur: Ute Kretzschmar.

 

In deze periode van grote verandering spreken Meester Confucius en Meester Kuthumi ons moed in. Informatief en boeiend leggen deze meesters van wijsheid uit wat zich op dit moment in ons innerlijk afspeelt en welke maatschappelijke vernieuwingen voor de deur staan.

De meesters vertellen over de in ons sluimerende geestelijke vaardigheden, de werking van het collectieve bewustzijn, de zielenfamilie, karma en vrije wil, en hoe we de cyclus van wedergeboorte kunnen beëindigen. Zij leggen uit hoe wij als bewoners van de aarde zelf natuurcatastrofes aantrekken, maar ze vertellen ook hoe we een gouden tijdperk kunnen creëren.

 

Boek “De samenleving in 2015”, Aartsengel Gabriël gechanneld door Christoph Fasching.

 

Auteur: Christoph Fasching.

 

In 2012 is de verhoging van energieën op aarde voltooid. In 2015 zullen alle structuren van onze samenleving hiermee in overeenstemming zijn. 2015 is het begin van een paradijselijk nieuw tijdperk.

Aartsengel Gabriël belicht in dit boek de wereld waarin we leven. Hij geeft een gedetailleerde beschrijving van wat er zich op dit moment op aarde afspeelt en vertelt waarop de mensheid zich kan verheugen wanneer ze in de vijfde dimensie aankomt. De mens is bezig het afgescheiden zijn te verlaten en een enorme stap vooruit in zijn ontwikkeling te zetten.

Volgens aarstengel Gabriël is het belangrijk om nu al na te denken over wat het voor de huidige samenleving betekent om in een nieuwe dimensie te leven. Voor alle maatschappelijke gebieden stelt hij veranderingen voor: financiën, gezondheidszorg, opvoeding, ecologie, enz.

 

Boek “Helpen bij verlies en verdriet”.

 

Auteur: Manu Keirse.

 

Dit boek is een onmisbare gids voor al wie rouwende mensen en mensen met verdriet wil helpen. Ook zichzelf!

 

Het boek biedt vele bruikbare inzichten en is geïllustreerd met talrijke herkenbare voorbeelden uit het dagelijkse leven. Het biedt een antwoord op praktische vragen als: ‘Wat moet u weten? Hoe kunt u helpen?’.

 

Naast verlies door de dood, besteedt de auteur ook aandacht aan andere verliessituaties, zoals verlies van de gezondheid, van het werk, van een perspectief.

 

Manu Keirse is klinisch psycholoog en doctor in de medische wetenschappen.

 

Andere titels: “Kinderen helpen bij verlies”, “Afscheid van moeder”, “Vingerafdruk van verdriet”.

Uitgeverij Lannoo.

 

Boek “Meebewegen met kanker” van auteur Lucy Sarink.

 

Meebewegen met kanker is het verhaal over twee eigenzinnige genezingsprocessen en een

leven dat ingrijpend veranderde. Helder en bewogen beschrijft Lucy Sarink hoe zij de stap maakte van verzet en strijd naar overgave en meebewegen—zowel tijdens als na kanker—en wat dit haar bracht. Ze neemt je mee op reis langs vijf grote

ontdekkingen die haar

genezingsweg met zich meebracht. Ook beschrijft ze de dwaalsporen die kunnen leiden tot zelfafwijzing, angst en vervreemding. Dit boek staat je als een ‘buddy’ terzijde bij ziekte of andere veranderingsprocessen in het leven. Het helpt je bij het verlaten van gebaande paden en het ontdekken van een authentieke, gezondmakende leefstijl.

 

Boek “De kracht van waarneming” van auteur Penney Peirce.

 

De aarde draait binnen een enorm elektromagnetisch veld.

Vanuit het universum bereikt steeds meer energie onze aarde, waardoor de trillings-frequentie van deze wereld in rap tempo toeneemt.

Daarbij hoort een nieuwe vorm van waarnemen die volgens auteur Penney Peirce vooral gebaseerd is op intuïtie.

 

In “De kracht van waarneming” biedt ze een uitgebreide gids die laat zien hoe je dit nieuwe waarnemen onder de knie krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het richten van je aandacht. Ook leer je hoe je je hooggevoeligheid en empathisch vermogen kunt inzetten om nieuwe doelen te bereiken. Een wereld met ongekende mogelijkheden ligt binnen handbereik.